biddit/ huis verkopen

Biddit Antwerpen

Biddit Antwerpen loopt via notarissen in Antwerpen. Deze formule om woningen te verkopen via een online platform biedt de mogelijkheid om vanuit je zetel te bieden op een woning. Natuurlijk komt de vraag naar boven, wie zijn die andere bieders bij Biddit. Zijn dit betrouwbare partijen? Wordt de prijs kunstmatig opgevoerd? Wie zal het zeggen.

Biddit, online een woning verkopen, is dit wel de goede manier? 

Biddit openbare verkoop

Biddit is een online platform uitgevoerd door notarissen voor het verkopen van vastgoed.

  • Huizen
  • Bouwgronden
  • Appartementen
  • Villa’s

Biddit , hoe werkt het?

Een woning kopen via www.biddit.be is een biedingsysteem. Je weet welke startprijs er is voor de woning maar je weet niet waar de prijs gaat uitkomen. de startprijs wordt redelijk laag ingezet zodat er veel interesse is voor de woning. De uiteindelijke koper zal ver boven de startprijs moeten bieden om de woning te kunnen aankopen, wat er voor zorgt dat er toch wat ontevreden bieders achterblijven. Een bod uitbrengen kan via je laptop, met behulp van je eID-kaart, of via je mobiel toestel, met de app Itsme. Bieden kan manueel, of automatisch. De online verkoop laat  elk bod zien dat wordt uitgebracht en is zichtbaar voor iedereen die Biddit.be bezoekt. De periode dat er effectief kan geboden worden is aangeven en bedraagt 8 dagen. Eens die periode voorbij, weet je of je de hoogste bieder bent. In dat geval zal de notaris je contacteren om de verkoop te finaliseren.

Biddit, wat kost dat?

Indien een woning niet verkocht wordt op Biddit dienen de reclame en andere kosten betaalt te worden door de verkoper. Dit kan al gauw oplopen tot €4000 a €5000. Een woning verkopen via Biddit is dus niet geheel kosteloos.